perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Vappuajelulla



Kemin Vappuajeluperinne on saanut alkunsa kun Main Street Cruisersin porukka alkoi kokoontumaan vappupäivänä Karimarketin parkkipaikalle jenkkiautoilla. Toisinajattelevat kokoontuivat torille ja marssivat pitkin katuja punalippukulkueessa.
Pikkuhiljaa vappuajelusta tuli suosittua kansanhuvia, siihen liittyi muitakin harrasteautoilijoita ja motoristeja. Ihmiset tulivat katsomaan kaupungille kun cruisingletka ajeli ennalta sovittua reittiä pitkin Kemin katuja.

Viime vuosina moottoripyöräharrastuksen suosion kasvaessa kirkko ja paikalliset motoristit organisoivat vappuna motoristikirkon ja vappuajelun. Vappuajeluun osallistuu nykyisin ehkä tuhat moottoripyörää ja suuri määrä harrasteautoja. Siunauksen jälkeen moottoripyörät lähtevät poliisiauton perässä valtakadulle ja autot seuraavat niitä.
Harmittaa kun letka hajoaa jo siinä vaiheessa kun poliisiauto kurvaa valtakadun päässä poliisilaitokselle ja moottoripyörät pääsevät kiihdytteleen karkuun.

Pitäisikö ensi Vappuna järjestää oma ajelu autoille?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti pitää järjestää oma tai yhteinen joka ajettas kemi- tornio.Paljon ihmisiä odotti aivan turhaa näkevänsä autoja.Olivat lähteneet kaukaakin katsomaan.Välitän terveiset teille yrittäkää ensi vuonna järjetää jotain.