maanantaina, elokuuta 27, 2007

Käyttömaksut poistuu seisonnassa olevilta ajoneuvoilta

Alla AKE:n www-sivuilta kopioitu tiedote. Katso kokonaisuudessaan tästä.


Uutta marraskuusta 2007 alkaen

Ajoneuvojen rekisteristäpoiston menettely helpottuu marraskuussa 2007. Ajoneuvon voi silloin ilmoittaa tilapäisesti pois liikennekäytöstä. Liikennekäytöstä poistetusta ajoneuvosta ei tämän jälkeen tarvitse maksaa ajoneuvoveroa eikä liikennevakuutusmaksua. Uudistuksen yhteydessä myös rekisteröintitodistuksen ulkoasu ja tietosisältö muuttuvat.

Suunniteltuja uudistuksia koskeva lainsäädäntö hyväksyttiin eduskunnassa joulukuun alussa.

Liikennekäytöstäpoisto katkaisee ajoneuvoveron ja vakuutusmaksut
Ajoneuvon haltija tai omistaja voi marraskuusta 2007 alkaen tehdä ilmoituksen liikennekäytöstä poistamisesta. Liikennekäytöstäpoisto ei pääsääntöisesti koske L-luokan ajoneuvoja, kuten moottoripyöriä. Ajoneuvoveron maksuvelvollisuus päättyy poistopäivänä, ja poiston jälkeiseltä ajalta maksettu vero hyvitetään seuraavalla verolipulla. Vastaisuudessa ajoneuvoveroa siis maksetaan vain todelliselta käyttöajalta.

Laske liikennekäytöstäpoiston kannattavuus
Laskurin avulla voit selvittää oman henkilöautosi liikennekäytöstäpoiston kannattavuuden. Laskurilla voit laskea poiston tuoman veroedun sekä kokonaishyödyn.

Ajoneuvon ottaminen takaisin liikennekäyttöön
Rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön ottamisesta tehdään liikennekäytöstäpoiston tavoin rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla.

Ei kommentteja: