tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Candye Kane Kemissä keskiviikkona 4.10.'06

Tämä tarina ei ole palturia...
Californiasta kotoisin oleva Rhythm & Blues artisti Candye Kane on elänyt värikkään elämän, joka näkyy ja kuuluu myös hänen musiikissaan ja lavashowssaan.
Los Angelesin ghetoissa lapsuutensa viettänyt ”neito”, aloitti uransa miestenlehtien kansikuvatyttönä. Hänelle kertyikin yli 150 kansikuvaa alan huippulehdissä, ennen siirtymistä kokonaan musiikkibisneksen puolelle.


Hänen ensimmäinen bändinsä soitti countrypunkkia ja jakoi esiintymilavoja mm. Social Distortionin, Los Lobosin ja Dwight Yoakumin kanssa. Monien mutkien ja yhteensattumien jälkeen hän avioitui The Paladins basisti Thomas Yearsleyn kanssa ja muutti San Diegoon. Jossa jatkoi musiikintekemistä yhdessä aviomiehensä kanssa ja huomasi sattumalta Bessie Smith, Big Mama Thorntonin ja Etta James tyylisen häpeämättömän päällekäyvän bluesin kodikseen, jossa värikkään menneisyyden omaava iso tyttö sai olla oma itsensä ja tehdä musiikkia omista lähtökohdistaan.

1994 Candy Kane levytti ensimmäisen levynsä Home Cookin legendaariselle Austinlaiselle levy-yhtiölle Antone´s:lle. Sen jälkeen Candye on julkaissut seitsemän levyä, joista uusimman White Trash Girl:in on tuottanut WC Handy palkittu Mark ”Kaz” Kazanoff. Levy onkin omaelämänkerrallinen kävely läpi Candyen vivahteikkaan elämän. Levyllä soittaa alan nimimiehiä, kuten Gary Primich, ex-Fabulous Thunderbirds Preston Hubbard ja pianolegenda Riley Osborn. Levy biisit ovat: juurevia, humoristisiä, herkkiä ja provosoivia. Mojo Magazine kommentoi Candya toukokuun numerossaan: ”Kane on loistotyyppi, avoin, mehukas ja hauska”. Washington Post kuvasi jutussaan Candyen ääntä ihmeelliseksi kuin Grand Canyon.

Candyen live show:t ovat jo legenda. Hän kunnioittaa menneitä blues laulajattaria, laulaa sielukkaan balladin ja seuraavassa hetkessä saattaa jo rokata Led Zeppelin hengessä. Candye onkin sanonut: ”tunnen olevani musta drag queen vangittuna valkoisen naisen kehoon”. Se näkyy hänen värikkäissä asuissa ja esiintymisessä, joitten vaikutteet tulevat Missisippiltä, poiketen matkalla Las Vegasissa ja San Franciscossa.

Candyen Kane tekee vuodessa yli 200 keikka ympäri maailman. Hän on ollut pääesiintyjänä mm. Montereyn jazz festeillä Ranskassa, San Franciscon blues ja The Waterfrontin blues festivaaleilla, sekä lukemattomilla muissa alan huippupaikoissa.

Hänet on myös palkittu moninkertaisesti, esim. Ranskassa 2004, paras ulkomainen blues artisti ja Californiassa paras swing ja kabaree taiteilija palkinnoilla jne.

Candyen keikoilla viihtyvät kaikenlaiset ihmiset: bluesin ja jazzin ystävät, bikerit, rokkarit, feministit ja aivan tavalliset ihmiset, jotka haluavat kuulla Candyen sanomaa rakkauden ja oikeudenmukaisuuden levittämisestä. Hänen tarinansa on kuin suoraan tv elokuvasta tai Jerry Springer showsta, mutta sillä erotuksella, että Candyn tarina on 100% totta. Hän on taistellut läpi vaikeiden aikojen ja selviytynyt niistä voittajana.

Candye on juuri sitä mitä lääkäri määräisi syysmasennukseen. Diiva, joka auttaa rikkoomaan stereotypiat, elämään unelmamme ja viettämään hauskaa iltaa tanssilattialla.

Candye Kane esiintyy Kemissä keskiviikkona 4.10.'06 ravintola Ankkurissa pidettävässä Club Zanzibar iltojen syksyisessä avajaisillassa, viiden keikan Suomen kiertueen toisella pysäkillä. Huom. Showtime on klo 21.00!

(Texti Antti P.)

Ei kommentteja: